Verkostoitumistreffien rentous yllätti

0 Posted by - 19.12.2017 - Opiskelijalle, Artikkelit

– Tilanne oli yllättävän rento ja mukava, kuvailee verkostoitumistreffejä Karelia-ammattikorkeakoulussa musiikkipedagogiksi opiskeleva Sanna-Mari Savolainen.

Hän tapasi opiskelijakollegansa Sini-Mia Poikkimäen kanssa mahdollisia tulevia työnantajiaan Work Smart -verkostoitumistreffeillä Ammatillinen kasvu -opintojakson aikana. Molemmat saivat vierailevilta työnantajilta hyviä neuvoja.

–Työnantajat kehottivat lähettämään oma-aloitteisesti CV:n, sillä kaikki työpaikat eivät ole välttämättä avoimessa haussa. Pitää ottaa rohkeasti yhteyttä, Savolainen muistelee saamiaan vinkkejä.

– He neuvoivat monipuolisen osaamisen kartuttamiseen, se on valttikortti työnhaussa, Poikkimäki lisää.

Molemmille jäi työnantajien tapaamisesta hyvä tunne.

– Sain itseluottamusta työnhakuun, nyt on helpompi ajatella, että laittaisin avoimen hakemuksen vaikka näihin musiikkiopistoihin, jotka olivat paikalla, Savolainen kertoo.

– Minulle tilaisuudesta tuli sellainen into, että pääsisipä jo työhaastatteluihin ja työhön kiinni. Odotan innolla sitä elämänvaihetta, Poikkimäki toteaa.

Tavoitteena jäädä työnantajan mieleen

Ennen verkostoitumistreffejä Work Smart -työpajoissa päivitetään CV:t ja mietitään omaa osaamista ja työelämän vaatimuksia. Konetekniikan opiskelija Jarkko Kukkonen piti työpajoja hyödyllisinä.

– Varsinkin jälkimmäinen Work Smart -työpaja oli mielenkiintoinen. Siinä tuli esiin konkreettisia asioita: mietittiin CV:n tekemistä ja työelämän kysymyksiä.

Kukkosen tavoitteet verkostoitumistreffeille olivat työpajan jälkeen selkeät.

– Haluaisin saada muistikuvia tulevien työnantajien mieleen. Sitä kautta voi poikia harjoittelupaikkoja ja työpaikkoja tulevaisuudessa.

Verkostoitumistreffeille osallistujille Kukkosella on hyvä neuvo.

Kannattaa miettiä omia vahvuuksiaan ja ottaa selvää työnantajista, jotta voi tehdä täsmäkysymyksiä. Silloin työnantaja huomaa, että on kiinnostunut ja ajattelee, että tämä voisi olla hyvä työntekijä tulevaisuudessa.

Työelämään siirtymistä Kukkonen odottaa innolla.

– Mitä nopeammin, sen parempi, hän naurahtaa.

 

Teksti:
Kirsi Taskinen
projektikoordinaattori