Ensivaikutelmalla on merkitystä työnhaussa

0 Posted by - 19.12.2017 - Opiskelijalle, Työelämälle, Artikkelit

Metsäpalvelu Turusen toimitusjohtaja Tuomo Turusella on tiiviit yhteydet Karelia-ammattikorkeakouluun. Hänen yrityksensä on tarjonnut opiskelijoille monia lopputyön aiheita ja työllistänyt heitä harjoittelijoina. Viime vuodesta lähtien Turunen on käynyt tutustumassa opiskelijoihin myös Work Smart -treffeillä.

– Kiva on tavata opiskelijoita. Heillä on kysymyksiä laidasta laitaan, se on positiivinen juttu. Opiskelijoissa on tietysti eroja. Jos ei tule kysymyksiä, niin kyselen itse, mistä he tulevat ja ovatko he olleet jossakin harjoittelussa. Sen mukaan mennään, millainen ryhmä on, Turunen kuvailee verkostoitumistapaamisia.

Hän kannustaa miettimään etukäteen myyntipuheen itsestään, jotta pystyy esittäytymään sujuvasti.

– Voi olla hyväkin kaveri, mutta harjoittelupaikan saaminen voi tyssätä huonoon esiintymiseen. Siinä se mielikuva jää, ja ensimmäinen mielikuva on yleensä voimakkain meillä kaikilla, hän toteaa.

Verkostoitumistreffeille varattua aikaa Turunen pitää keskiarvona sopivana.

– Jos sattui innokas ryhmä, jossa joillakin oli löysä alaleuka niin kuin minullakin, niin tarinoidessa aika meni äkkiä. Mutta jos sattui olemaan hiljaisempia tyyppejä, niin jäi ylimääräistäkin aikaa.

Harjoittelijoita ja opinnäytetyön tekijöitä

Metsäpalvelu Turunen työllistää mielellään nuoria. Nykyisistä työntekijöistäkin yksi insinööri on tullut harjoittelun kautta töihin. Myös opinnäytetyön aiheita on tullut Kareliaan useita joko Turusen yrityksestä tai Enon Energia Osuuskunnasta, jonka toiminnassa Metsäpalvelu Turunen on mukana.

– Minusta on järkijuttu, että kun tehdään isompi lopputyö, niin se oikeasti palvelee työelämää. Se motivoi opiskelijaa ja toisaalta ahdistaa, kun pitää tehdä parempi työ, Turunen sanoo pilke silmäkulmassa.

Turuselta kysellään usein töitä ja tyypillisesti harjoittelija tulee töihin suosittelun perusteella. Henkilökohtainen tapaaminen on olennainen rekrytoinnissa.

– Olen Kekkosen ajan miehiä, joten olen tottunut, että tavataan kasvokkain. Meidän kohdeasiakas on varttuneempi herrasmies ja harjoittelija kuvastaa minun yritystäni siellä käydessään. Se on tärkeä juttu.

 

Teksti:
Kirsi Taskinen
projektikoordinaattori