Work Smart -toiminta Riveriassa

0 Posted by - 19.12.2017 - Worksmart-hanke, Artikkelit

Riveriassa vuoden 2017 alussa toimintansa aloittaneen ura- ja työelämäpalveluiden tavoitteena on tukea valmistumisvaiheessa olevia sekä vastavalmistuneita opiskelijoita työllistymisessä tai jatko-opintoihin sijoittumisessa. Palvelu on käytettävissä vielä vuosi valmistumisen jälkeen. Riverian (entinen Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä) strategiakauden tavoitteena on, että yli 75 % valmistuneista työllistyy tai sijoittuu jatko-opintoihin. Yhtenä työllistymistä tukevana toimintana ura- ja työelämäpalvelujen uraohjaajat ovat olleet mukana Work Smart -hankkeen järjestämissä työ- ja verkostoitumispajoissa.

– On tärkeää, että opiskelijat pääsevät harjoittelemaan työnhakutilanteita. Nuorilla ei välttämättä ole aikaisempaa kokemusta esimerkiksi työhaastattelussa olosta. Work Smart -verkostoitumispajoissa he pääsevät tapaamaan työnantajia ja kertomaan itsestään työntekijöinä ja saavat tilanteesta aidosti palautetta, uraohjaajat Pälvi Malinen ja Eine Paldan kertovat Work Smart -pajakokemuksistaan.

Ura- ja työelämäpalvelut tuottaa monikanavaisia tiedottamisen, neuvonnan ja ohjauksen palveluita opiskelijoiden ja valmistuneiden lisäksi myös alueen työnantajille ja yrityksille.

– Olemme järjestäneet eri paikkakunnilla ja aloilla mm. työnhaun ja jatko-opintojen tapahtumia, joihin on kutsuttu työelämän edustajia ja alumneja mukaan. Opiskelijat ovat saaneet vinkkejä työelämän odotuksista sekä kuulleet valmistuneiden uratarinoita, uraohjaajat summaavat.

Ura- ja työelämäpalveluille on perustettu omat nettisivut (www.ammattiura.fi). Nettisivuilta löytyy tietoa opiskelijoille, vastavalmistuneille ja työelämälle. Nettisivujen materiaalikansiossa on julkaistu Work Smart -hankkeen työkalupakin materiaalit ja videoita vapaasti käytettäväksi.

Riverian ura- ja työelämäpalveluissa työskentelee kaksi päätoimista uraohjaajaa. Toisen vastuualueella on työllistymisen, työelämäyhteyksien sekä sidosryhmäyhteistyön kehittäminen ja toisen vastuulla on jatko-opintoihin ohjaaminen, Jatkoväylä-hanke (www.xamk.fi/jatkovayla.fi) sekä Karelia ammattikorkeakoulun kanssa yhteistyössä järjestettävien väyläopintojen (www.vaylaopinnot.fi) koordinointi ja kehittäminen.


Work Smart -toiminnasta Riveriassa löydät lisätietoa ura- ja työelämäpalveluiden nettisivuilta: www.ammattiura.fi